RONDLEIDING DOOR BLUECITY

Duik in de toekomst met een rondleiding door circulaire voorbeeldstad BlueCity.

Zero-waste leven, het ontwikkelen van future proof materialen zoals tegels van eendenkroos, muurtjes van zeewier en bier van regenwater. Aan de oever van de Nieuwe Maas, in dat gebouw dat we vaak nog steeds gewoon Tropicana noemen, daar staat de blauwe stad. Knappe koppen, pioniers en uitvinders werken hier samen met de natuur aan het Rotterdam van morgen. Tijdens de Week van de Circulaire Economie gooien we onze deuren open voor het grote publiek. Tijdens de rondleiding ervaar je onze 12.000 m2 tellende circulaire voorbeeldstad en krijg een goed beeld van wat dat nou eigenlijk is, die circulaire economie. Neem je ook een duik in de toekomst?

De rondleiding begint met een kort introductiepraatje aan de ondernemersbar. Daarna lopen we langs het BlueCity Lab en bezoeken we 2 ondernemers: BayLeaf & brouwerij Vet & Lazy (naast hun verhaal, kan je ook hun producten proeven; vegan kebab & een biertje). De rondleiding eindigt in het oude golfslagbad waar je foto’s mag maken en je de nieuwe BlueCity Expo kan bezoeken.

Tijden & tickets

De rondleiding door BlueCity start op 2 verschillende tijdstippen en duurt ongeveer 45 minuten tot een 1 uur. In een rondleiding is plek voor 15 personen, wees er dus snel bij! Een kaartje kost €5 en is hier verkrijgbaar.

⇾ starttijd 11.00

⇾ starttijd 14.00