RONDLEIDING CIRCULAIR INTERIEUR

Een inspirerende rondleiding door 'Your Circular Space'. Een circulaire interieurstand volledig gemaakt van reststromen.

Your Circular Space

Circulair bouwen vergt een nieuwe manier van denken en werken. Zowel van de klant, als van de ontwerper en de bouwer. Maar hoe breng je dat in de praktijk? Interior Sense geeft bij Fair Plaza, inkoopcentrum voor home & living-producten in Culemborg, een rondleiding door een volledig circulaire interieurstand.

De stand, ‘Your Circular Space’, is geheel gemaakt van reststromen. Ook het interieur van de stand is gemaakt van ge-upcyclede, gerecyclede en circulaire materialen. Bijvoorbeeld met stoelen van afvalleer (die je sinds kort ook kunt leasen), een tafeltje van wolfineer, een fair-trade stoel van henneptouw, lampen van koffiedik en een No-waste vloer. Daarnaast zijn er pareltjes van fair-trade en sociale producten te zien.

Sommige materialen vonden we in een container om de hoek. Andere materialen zijn echt innovatief. Alle gebruikte materialen hebben een verhaal en hebben ook een bepaalde impact op het milieu en op de mensen die het hebben gemaakt. Daarvoor hebben we een speciale tool ontwikkeld die ook in de stand te zien is. Wij vinden  het belangrijk, zeker in deze tijd, dat de verhalen achter de producten en initiatieven  meer voor het voetlicht komen, zodat bedrijven en particulieren daar hun keuzes voor een circulaire inrichting op kunnen baseren. Het moet mogelijk zijn om zo met elkaar een mooiere en gezondere wereld te creëren voor iedereen.’

Dit project is tot stand gekomen met dank aan: Fair Plaza; New Horizon; Herso; VRK isolatie; ECOR Benelux; Organoid; Barktex; Jhon Campo; Rigo Verffabriek; Moswens; CooLoo; Conantie; Charlotteconceptstore; Fairfurniture; Tolhuijs Design;  Neidig; Rescued; Amare Corpus; Socialbox; Natalie Wool; Plamirel; BuurmanUtrecht; Ardworks; Notadesk; Zooi.

Met o.a. de volgende sprekers: Ingrid Hendrickx (Interieurarchitect BNI van Interior Sense)