REUSE OUD TEXTIEL IN WARME DEKENS

Ervaar de waarde van textiel door er zelf mee bezig te zijn en afgedankte kleding om te toveren tot warme dekens.

We gooien als Europeanen per jaar 11 kilo textiel weg. Veel daarvan belandt op de afvalberg.

We kunnen veel beter met onze oude kleding omgaan, bijvoorbeeld door er dekens van te maken. Dit doet Kick Ass Quilts in de vorm van quilts, wat niet alleen een warme deken is, maar ook een kunstwerk op zich.  Die dekens kunnen vervolgens tientallen jaren meegaan.

Tijdens deze bijeenkomst zal Rianne Doller demonstreren hoe oude kleding hergebruikt kan worden door er warme dekens van te maken. Deelnemers kunnen meedoen aan dit proces op de volgende punten:

* Het voorbereiden van kleding voor een quilt,

* Het maken van een quilt block

Alle werkjes worden in één quilt verwerkt ter donatie aan vluchtelingenwerk.

Tijdens deze workshop vind er een discussie plaats over een circulair systeem voor textiel en de rol van quilten daarin.

Quilten heeft de potentie om bewustwording te creëren over de waarde van textiel en de voorwerpen in je leven, omdat het een langdurig, mindful proces is en ook een vorm van individuele artistieke expressie is wat elke quilt bijzonder en waardevol maakt. Het is daarin belangrijk dat het quilten zelf ervaren wordt.

Dit is een pilot event om te laten zien dat quilten uitermate geschikt is als middel om kennis en bewustwording over het circulaire textiel systeem te verspreiden door mensen de waarde van textiel zelf te laten ervaren. Events van Kick Ass Quilts zijn geschikt voor teambuilding, bedrijfsuitje, scholen, gastlessen hoger onderwijs en andere organisaties. Kom het ervaren tijdens de Week van de Circulaire Economie!

Met o.a. de volgende sprekers: Rianne Doller (Kick Ass Quilts)