RETAIL SURVIVAL

Het is niet gemakkelijk, een duurzame propositie in een (nog) ouderwets retailmodel. Wat zijn de belemmeringen en waar liggen de kansen?

26% van de consumenten let al op duurzaamheid binnen woninginrichting en 27% is al bereid meer te betalen voor duurzame meubels. En dit wordt alleen maar meer. Duurzaamheid is here to stay en dat biedt kansen!

In de winkel van de toekomst zullen duurzaamheid én experience een belangrijke rol spelen. Duurzame producten opnemen in je assortiment is een goed startpunt. Maar ook tweedehands, leen- en lease-oplossingen, reparatie en lokale ambachten zijn groeimarkten. Welke business kansen biedt dit voor woonretail?

Tijdens deze talkshow gaan we in gesprek met Hans Geels (Dille & Kamille), Ricco Fiorito (Cooloo Coatings), Tony Wijntuin (Wyne Strategy & Innovation) en Harry Bijl (INRetail) over nieuwe kansrijke businesscases.

Actieplan voor de toekomst

Na elke sessie ga jij naar huis met een actieplan voor de toekomst! Je krijgt concrete handvaten en tools om duurzame(re) keuzes te kunnen maken.

Voor wie?

Deze serie is gemaakt voor: (interieur)architecten, interieurprofessionals, meubelbranche, woningbouwcoöperaties, projectontwikkelaars en woonretail.

De Portiersloge: De 1e circulaire studio van Nederland

The Substitute verzorgt deze week samen met The New Block een serie interessante talkshows: Bouw & Binnenkant, Doe het duurzaam! Live vanuit de Portiersloge op Strijp S in Eindhoven.

The New Block is een community & living lab op het gebied van duurzaam bouwen.

The Substitute is een community & kennisinstituut op het gebied van duurzaam interieur en verbouw.

Met o.a. de volgende sprekers: Hans Geels, Harry Bijl, Tony Wijntuin & Ricco Fiorito