OURKILO: ERVAAR DE CIRCULAIRE MICRO-FABRIEK

De Rotterdamse circulaire maak startup OurkilO opent in februari 2022 zijn deuren. We nodigen je uit voor een rondleiding in onze een micro-fabriek, waar plastic afvalstromen worden verwerkt tot nieuwe producten.

Ervaar de toekomst van het printen. Dwaal rond in onze snoepwinkel. Zie met eigen ogen hoe het een het ander wordt. Een bouwsteen van de circulaire economie in de stad.

Dit is een doorlopend programma.

In de OurkilO micro-fabriek maak je onder andere kennis met onze visie op het sluiten van de plastic keten en zie je in de praktijk hoe we lokale ambacht terugbrengen naar de stad.

De oprichters, kunstenaar Bastiaan de Nennie en ondernemer Rodolfo Groenewoud van Vliet, nemen je mee in een verhaal over de verschillende soorten (bio) plastics, want bij OurkilO werken we met zogenaamde ‘monostreams’. Er bestaat niet 1 type plastic. Elke type plastic kent zijn eigen recept van afval tot kruk, bloembak of prullenbak. Een visueel feest aan opties.

Mocht er iets kapot gaan, geen nood, want de waarde zit in het materiaal: zolang de kilO in het systeem blijft, is het onze (Our) kilO en kunnen we het blijven vormen naar ieder gewenst functioneel design objecten. Ervaar hoe we plastic ketens duurzaam kunnen sluiten.

Met o.a. de volgende sprekers: Rodolfo Groenewoud van Vliet & Bastiaan de Nennie (oprichters van de OurkilO micro-fabriek)