ONTDEK HET HOF VAN CARTESIUS

Het Hof van Cartesius is volledig gebouwd met hoogwaardig hergebruik van materialen. Circulair, natuurinclusief en coöperatief staan centraal

Het Hof van Cartesius bestaat inmiddels uit 8 paviljoens en is volledig gebouwd met hoogwaardig hergebruik van materialen. In deze safari hoor en zie je alles wat er bij circulair en natuurinclusief bouwen komt kijken.

Sinds 2017 bouwt het Hof van Cartesius volledig circulair. Hiervoor won het Hof al diverse prijzen waaronder de publiekskeuze voor de Rietveldprijs 2020 en een vermelding in de top 20 van de Duurzame top 100 – TROUW.

In 2022 wordt het 8e paviljoen en voorlopig laatste paviljoen opgeleverd. In deze safari ontdek je welke materialen je goed hoogwaardig kan hergebruiken, leer je de valkuilen en uitdagingen van circulair bouwen in de praktijk, krijg je inzicht in het netwerk van materiaalleveranciers en mag je initiatiefnemers de hemd van het lijf vragen. De rondleiding wordt gegeven door Bianca en Charlotte Ernst – Circulaire doeners van heet 1e uur.

Je raakt sowieso geïnspireerd en gaat hoogstwaarschijnlijk de volgende dag zelf aan de slag met hergebruik, thuis of op het werk.

Met o.a. de volgende sprekers: Bianca en Charlotte Ernst (initiatiefnemers van het Hof van Cartesius)