NATIONALE CONFERENTIE CIRCULAIRE ECONOMIE 2021

Op de eerste dag van de Week van de Circulaire Economie vindt de derde Nationale Conferentie Circulaire Economie plaats. Titel: Het Kantelpunt.

In de transitie naar een circulaire economie staan we op een kantelpunt. Van inspirerende activiteiten op kleine schaal, naar grootschalige systeemverandering. Steeds meer organisaties zien in dat de circulaire economie een kans is. Circulaire economie is essentieel bij de aanpak van klimaatverandering, voorkomt verspilling van waardevolle grondstoffen en biedt een kans voor innovatie, groei en banen.

Nationale Conferentie Circulaire Economie in 2020 met staatssecretaris Stientje van Veldhoven en vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans

Om tot een doorbraak te komen moeten we nu doorpakken om deze kansen volledig te benutten en te zorgen dat de circulaire economie, dé economie gaat worden. Deze belangrijke transitie naar een circulaire economie is iets dat we gezamenlijk doen. Het doel van de conferentie is daarom om te inspireren, kennis met elkaar te delen en met concrete acties af te sluiten.