MEER REPAIR EN REUSE VAN HUISRAAD. MAAR HOE?

Het repareren van je fiets, auto of huis vind men heel normaal, maar weinigen kiezen voor reparatie van huisraad. In deze workshop kijken we waar kennis en hulp zit en bedenken we ‘plakacties’.

De workshop begint met een korte introductie over het hoe en waarom van repareren, hergebruik en reparatie-proof kopen als hoogste treden op de circulaire ladder.

Daarna gaan we in twee rondes brainstormen. We gebruiken hiervoor het whitebordprogramma https://miro.com/ om onze ideeën eenvoudig op sticky notes te schrijven. De input van anderen kan jou weer helpen aan nieuwe suggesties die je eerder niet paraat had weer boven water te halen of om nieuwe ideeën te genereren. De rondes sluiten we af met een korte discussie.

  • De eerste ronde gaat over het inventariseren van wat en waar kennis en hulp bij uitvoering al bestaat, in ontwikkeling is, of te vinden is
  • De tweede ronde is bedoeld om te bedenken hoe de partijen uit de eerste inventarisatieronde te koppelen zouden zijn, meer zichtbaar zouden kunnen zijn en wat voor organisaties daar een rol in zouden kunnen nemen.

Je hoeft niet heel veel ervaring te hebben in deze hoek van de circulaire wereld, want juist ervaring uit een ander kennisveld kan een welkome aanvulling zijn. Het is wel handig als je al weet hoe met het programma Miro om te gaan. De link naar de sessie en ons werkbord stuur ik kort van tevoren toe.

De workshopleider is Martine Groenewegen. Ze heeft al meerder circulaire diensten en producten ontwikkeld en op de markt gezet en helpt anderen met design doing aanpak. Ze schuift steeds verder omhoog op de circulaire ladder. Recent is ze gestart met de community https://www.facebook.com/groups/ontkopenclub om mensen elkaar te laten inspireren en helpen bij reparaties en het pimpen van eigen interieurdecoraties.