MATERIALENPASPOORT VOOR DE CIRCULAIRE MILIEUSTRAAT

Gemeente De Fryske Marren ontvangt vandaag het Madaster Materialenpaspoort, met een circulariteitsscore van 90 %, voor het modulair en circulair gebouwde bordes op hun milieuterrein in Lemmer.

Het circulair gebouwde bordes in Lemmer is door Modulo Milieustraten geregistreerd in Madaster en heeft nu een Materialenpaspoort.
Wethouder Irona Groeneveld zal vandaag, samen met Johannes Talman en Gerben de Boer, namens Gemeente De Fryske Marren het Certificaat in ontvangst nemen.

In het Madaster zijn de gebruikte materialen opgenomen. Tevens is verwerkt dat het verhoogde bordes bestaat uit gestandaardiseerde, modulaire betonelementen die geproduceerd zijn met ecogranulaat. De elementen hebben een levensduur van minimaal 50 jaar. Het bordes kan daarom in de toekomst, indien gewenst, altijd worden aangepast, verplaatst etc. Deze circulaire bouw leidt dan tot een besparing in de sloop- en (nieuw)bouwkosten, in het gebruik van nieuwe (primaire) grondstoffen én tot een aanzienlijke CO2-besparing.

Vorenstaande leidt tot een hoge Madaster-Circulariteitsscore, namelijk 90%. Dit is de eerste milieustraat die is opgenomen in Madaster.