MASTERCLASS ECONOMICS FOR CHANGE MET KEES KLOMP

Alle smaken van de nieuwe economie in vogelvlucht, door aanjager van de betekeniseconomie en lector aan de Hogeschool Rotterdam, Kees Klomp.
Wat als we een economie hebben die zich niet langer richt op eindeloze groei? Hoe zou ons leven er dan uitzien? Als het huidige model door mensen bedacht is, kunnen we ook zelf iets nieuws creëren toch?
In deze masterclass vertelt Kees Klomp over zijn zoektocht naar nieuwe economische denkrichtingen. Want overal ter wereld ontstaan nieuwe verhalen over hoe het anders kan, en die verdienen onze aandacht. Niet alleen de donuteconomie van Kate Raworth, maar ook de ‘degrowth’ theorie van Giorgos Kallis, of de ‘commoning’ gedachtengoed. Concrete voorbeelden maken het bovendien toepasbare en doebare verhalen.
Economie is nog nooit zo leuk geweest!
 
Deze masterclass is een verkorte versie van de Economics for Change Course die Shinta Oosterwaal en Kees Klomp aanbieden bij De School for Change. De School for Change bij De Groene Afslag biedt kennis en handelingsperspectief aan mensen die de wereld willen veranderen. 
Met o.a. de volgende sprekers: Kees Klomp (Lector Betekeniseconomie aan de Hogeschool Rotterdam)