LET’S FIX COFFEE & MUSIC

Op zaterdag 12 februari kun je in BlueCity leren repareren: van servies nieuw leven in blazen met de Kintsugi-techniek tot het maken van je espresso machine.

De hele dag door kan je terecht bij het Repair Cafe. Van moccamaster tot koptelefoon – let’s fix it! Verder kan je meedoen aan een van de vier workshops hieronder:

Workshop: de kunst van Kintsugi 

Kintsugi is een eeuwenoude reparatietechniek waarbij je gebroken keramiek vult met Urushi, een natuurlijke hars gemixt met goud of zilver. Op die manier geef je het servies nieuw leven. Kintsugi is niet alleen een techniek, het is vooral ook een filosofische benadering om imperfecties te omarmen. Tijdens de workshop leer je hoe je gebroken servies repareert volgens de Kintsugi-techniek. Je verguldt barsten en voegen met de gouden of zilveren lak tot een geweldig nieuw exemplaar.

Wat je meebrengt

Neem kapot servies mee naar de workshop, dat servies ga je tijdens de workshop repareren. Je servies mag van aardewerk, keramiek, bamboe, porselein zijn. Geen kapot servies? Anne neemt ook kapot servies uit haar winkel Het Derde Servies mee, dat je tijdens de workshop kunt repareren.

Workshop: the perfect coffee

Hoe zet je een perfecte espresso? De ervaren barista en koffiemachine-reparateur Elseline Hokke (van Giraffe Coffee en Hoka Moka) neemt je in deze workshop mee in de wondere wereld van espresso zetten. Van je keuze in koffiebonen en maling tot het onderhouden van je koffiemachine. Ook krijg je een coffee tasting (ook wel coffee cupping genoemd), waarbij je oefent met het herkennen en observeren van de smaken en aroma’s van verschillende koffies. Je hoeft bij deze workshop niets mee te nemen, behalve al je vragen over koffie!

Workshop: gezichtsscrub van koffiedik

Wanneer je koffie drinkt heb je na afloop vaak koffiedik over. Wist je dat je hiermee je gezicht kan scrubben? De antioxidanten in koffie bevorderen de aanmaak van collageen, hierdoor krijg je een stralende huid. En het scheelt je geld, omdat je geen scrub hoeft te kopen. Hierover en nog veel meer vertelt Thirza Prak (van Krullen en Kruiden) je tijdens de workshop. Je gaat tijdens de workshop zelf een scrub maken van koffie die je naar huis kunt meenemen, een heerlijke verwennerij voor je huid!

Wat je meebrengt

Neem 2-3 dagen oude koffiedik en een leeg bakje mee waar je jouw scrub in kunt doen. De koffiedik dient droog te zijn en maximaal vijf dagen oud (i.v.m. schimmelgroei).

Workshop: vinyl samplen

Producer Beau Zwart neemt je mee in de wereld van produceren en samplen met vinyl. Je leert slimme trucjes om met je platenspeler een track te vervormen. Ook laat Beau je zien hoe je jouw meegebrachte vinyl gebruikt om een nieuwe track te creëren. Je gaat naar huis met nieuwe skills én een nieuwe opgenomen sound van je eigen vinyl.

Wat je meebrengt

Neem met name platen (EP/LP) mee die je niet (meer) luistert, zoals de oude collectie van je opa en oma. Beau laat je zien hoe je daar iets nieuws van kunt maken dat vet klinkt. We hebben ook een stapel oude vinyl klaarliggen uit de BlueCity Platen Ruil Bieb.