LEREN VAN DE NATUUR VOOR EEN DUURZAME ECONOMIE

De derde in de reeks ‘Purpose Colleges’ met als thema Leren van de natuur voor een duurzame economie.

Inleiding door Dr. Jaco Appelman, coördinator van Bio Inspired Innovation bij de Universiteit van Utrecht:

Dr Jaco Appelman houdt zich bezig met het ontwikkelen van een nieuwe master die biologische kennis wil gebruiken om een Circulaire Samenleving te ontwerpen en implementeren. Jaco is ook co-auteur van het boek ‘Zo kan het ook’. De mensen en projecten in dit boek laten zien dat de economie ook anders ingericht kan worden. De basis hiervoor is te vinden in bio-geïnspireerde denkrichtingen als biomimicry, biophilia en circulaire economie.

Gastspreker: Edwin Stoel, Algemeen Directeur Benelux bij A. Vogel. En vier jonge ondernemers.

A. Vogel-producten heeft de processen ‘van plant tot klant’ in eigen beheer. Zo kweekt ze een groot deel van de ingrediënten in eigen tuinen, heeft ze een productiehal, doet aan onderzoek en productontwikkeling en bij het hoofdkantoor zit een informatiecentrum.

Ook hebben we vier jonge ondernemers te gast die hun verhaal zullen doen:

  • Daniel Cohen Stuart van Ragnarok Clothing. Een start-up door studenten van Global Project and Change Management, Hogeschool Windesheim.
  • Boy Rolloos van Forest Living, een start-up van twee studenten die inmiddels zijn afgestudeerd van Hogeschool Windesheim.
  • Lars van Beusekom het bedrijf Ecomarketeers, student aan de HRo.
  • Benjamin Cadee van KD Shipbuilding, heeft als doel om drijvende biobased-studenten huisvesting te gaan realiseren op basis van oude casco’s.