LANCERING: FARM KITCHEN

Een programma over lokale voedselproductie, bodembalans en werknemersgezondheid. Het concept FARM KITCHEN wordt gelanceerd.

C-Bèta organiseert i.s.m. Karpa, Creabitat en The Impacters, een digitaal programma over lokale voedselproductie, bodembalans en werknemersgezondheid. Het concept FARM KITCHEN wordt gelanceerd.

Voedselkringloop en innovatie
Eén van de circulaire uitdagingen richt zich op ons voedselsysteem. De korte keten aanpak is een concrete strategie om minder CO2 te genereren, een beter verdienmodel voor boeren te realiseren, natuurlijke landbouw te stimuleren én de consument een vitalere leefstijl te bieden.

Uit het duurzame food laboratorium van Karpa is de FARM KITCHEN ontwikkeld die circulaire keukens bouwt op plekken waar veel mensen eten. Vanuit de ‘3x Goed’-visie belooft de Farm Kitchen een veel betere oplossing voor catering dan het reguliere model. 3 x Goed betekent: Good Soil, Good Food, Good People, dat is de magische drietrap. Het begint met goede grond, daar groeit gezond voedsel op en die voedt gezonde werknemers. Door de Farm Kitchen op de juiste locaties te plaatsen draagt het bij aan de korte keten wens én verhoogt het de participatie van zowel boeren als de consument.

Hoe werkt het?
Met jouw bedrijf word je lid van een netwerk van boerderijen in de directe omgeving die via een duurzame keuken de catering in jouw bedrijf organiseert.

Wat mag je verwachten?
Circulair, duurzaam en gezond eten van lokale oogst voor de mensen in jouw bedrijf. Je bespaart kosten van een eigen keuken én je verdient vitaliteit én impact.

Voor wie
Bedrijven in de gemeente Haarlemmermeer waar de eerste Farm Kitchen gelanceerd wordt.