KUNSTROUTE DE STEIGER

De hele week is op bedrijventerrein de Steiger in Almere de Kunstroute te bewonderen. In een half uur loop je langs zes kunstwerken met het thema circulaire economie, gemaakt door lokale kunstenaars.

Op bedrijventerrein De Steiger in Almere werken veel kunstenaars en ondernemers volgens de principes van de circulaire economie. Dit willen wij als gemeente Almere graag ondersteunen en laten zien. Daarnaast willen we de openbare ruimte aantrekkelijker maken, voor zowel omwonenden, bezoekers en werkenden.

Om te laten zien wat er gebeurt op De Steiger op gebied van kunst en circulaire economie, organiseren we een tijdelijke kunstroute. De kunstwerken vertellen elk een verhaal rondom duurzaamheid en circulaire economie en een aantal van de kunstwerken zijn gemaakt van rest-, afval- en/of gerecyclede materialen. Bij elk kunstwerk staat een bordje met een QR-code die verwijst naar informatie over het kunstwerk en de kunstenaar. In ongeveer een half uur loop je langs alle kunstwerken.  

Deze route is te bezoeken tot begin oktober en bestaat uit 6 werken gemaakt door lokale kunstenaars en ontwerpers: Laura Meijering, Michael Graman, Mannie Krak, Jim van de Wardt, Sietse van der Wal en Anke Portier. 

Op deze website lees je meer over de kunstwerken en de kunstenaars. Je hoeft je niet aan te melden voor de Kunstroute, maar het mag wel als je het goed vindt dat we na afloop contact met je opnemen over hoe je de route hebt ervaren en je op de hoogte wil worden gehouden van ontwikkelingen.

Heel veel (wandel)plezier!