KNOOPPUNT CIRCULAIR TWENTE

Hét platform waarop alle Twentse events rondom circulaire economie samenkomen.

Of je het nu hebt over voedsel, kleding, gas, water en elektriciteit, voor veel van de producten die we dagelijks gebruiken, halen we de grondstoffen uit de aarde. Maar… aan alles komt een einde. Dat geldt ook voor onze grondstoffen. Dus is het tijd om anders te gaan denken en meer circulair te worden.

Op het gebied van kringlooplandbouw, textiel en energie zijn we daar in Twente al volop mee bezig. Op ons platform Knooppunt Circulair Twente vind je tal van goede voorbeelden en mooie verhalen.

De volgende events staan o.a. op het programma

Dinsdag 7 februari > Presentatie DuSpot. DuSpot matcht vraag en aanbod van vrijkomende bouwmaterialen voor overheden en aannemers. 

Woensdag 8 februari > Omgekeerd bouwen. Omgekeerd bouwen klimt zo hoog mogelijk op de circulaire ladder; er wordt gekeken welke materialen weer verkocht kunnen worden en welke hergebruikt en gerecycled kunnen worden. 

Vrijdag 10 februari > Presentatie NGO Sheltersuit “Wij zijn een goed doel en maken van upcycled materiaal een sheltersuit, een jas met afritsbare slaapzak in 1, voor daklozen en vluchtelingen.”

Zaterdag 11 februari > Presentatie en rondleiding circulaire overslag REMONDIS Almelo. REMONDIS vertelt je alles over het managen van afvalstromen: van advies en afvalinzameling tot transport en recycling naar nieuwe grondstoffen.