KICK OFF: EMBASSY OF CIRCULAR & BIOBASED BUILDING

Herwaarderen van wat van waarde is

Herwaarderen van wat van waarde is

Soms voelt het als een impasse: de enorme klimaatopgave enerzijds en de enorme bouwopgave anderzijds. Als Embassy of Circular & Biobased Building gaan we deze uitdaging aan. Wij – ontwerpers, ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers – onderzoeken mogelijke oplossingen en bieden nieuwe perspectieven.

Via storytelling en verbeelding nemen we zowel de professionals als het brede publiek mee in onze zoektocht. In 2020 toonden we met de installatie ‘The Exploded View Methods & Materials’ hoe we radicaal opnieuw willen kijken naar de realisatie van een woning. In 2021 gaan we een stap verder. We verbeelden de circulaire leefomgeving en vertellen hoe circulair en biobased bouwen invloed heeft op veel meer dan de bouwsector. Dat biobased bouwen ook oplossingen kan bieden voor andere maatschappelijke problemen.

Tijdens de bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over bovenstaande visie. Daarnaast presenteert Biobased Creations – curator van de Embassy – The Exploded View Beyond Building. De eyecatcher van de Embassy 2021 die tijdens Dutch Design Week 2021 in première gaat.

Iedereen die geïnteresseerd is om te luisteren, mee te denken en te doen, is uitgenodigd deel te nemen.