ION BORGHARDT AWARD

Een "state of the art" oppervlakte behandelende branche is van groot belang voor de maakindustrie. De ION Borghardt Award is een prijs voor het meest innovatieve idee uit deze branche.

Een “state of the art” oppervlakte behandelende branche is van groot belang voor de maakindustrie. De ION Borghardt Award is een prijs voor het meest innovatieve idee uit deze branche.

Dit programma staat in het teken van de circulaire economie in de oppervlakte behandelende branche. Hans van der Weijde (voorzitter stichting Borghardt) zal in het bijzijn van de kunstenaar de Award onthullen. Een prijs voor het meest innovatieve idee voor de oppervlakte behandelende branche.

Hoewel alle innovaties meedingen, wordt dit jaar nadrukkelijk gelet op oppervlakte technology gerelateerde innovaties in het kader van duurzaamheid en circulariteit. Dat zal ook blijken uit de samenstelling van de jury die op 11 november bekendgemaakt wordt.

De inschrijving opent op 11 november tijdens de ION Dag voor de Ondernemer met het bekend maken van de 3 hoofdige jury en de kunstenaar. De uitreiking van de Award uitreiking zal plaatsvinden op 26 of 27 mei.

Programma

15.15 uur – Inloop

15.30 uur – Welkom
door de a.i. voorzitter van Vereniging ION, Marijke de Vries.

15.40 uur – Duurzaamheid en circulariteit in de oppervlakte behandelende industrie
Presentatie door Vereniging ION, Egbert Stremmelaar, directeur.

16.00 uur – Hoe heeft HTC Parking en Security van Circulaire Economie een verdienmodel gemaakt en hoe passen coatings daarin.
Presentatie door HTC, Stefan Morssink, business innovatie manager.

16.30 uur – Onthulling van de innovatieprijs voor de oppervlakte behandelende industrie, de ION Borghardt Award 2021
door de voorzitter van de Stichting Borghardt, dr.ir. Hans van der Weijde van Tata Steel Europe en de maker van de Award, de beeldend kunstenaar Kees Weimer.
Zoals bekend zal de jury van de ION Borghardt Award, onder voorzitterschap van prof.dr.ir. Arjan Mol van de TU Delft, deze editie bijzondere aandacht hebben voor innovaties die vallen onder het thema duurzaamheid en circulaire economie. De uitreiking van de ION Borghardt Award is tijdens het Benelux evenement Materials-Eurofinish-Surface 2021 op 26/27 mei 2021 in de Brabanthallen in Den Bosch. Opgeven hiervoor kan nog, kijk voor meer informatie op deze website.

17.00 uur – Einde bijeenkomst