INDU-ZERO SHOWCASE HUIS

Hoe kan INDU-ZERO 22 miljoen huizen in Noord-Europa snel, goedkoop én circulair renoveren? Kom erachter tijdens een interactief werkbezoek aan de showcase woning in Enschede!

INDU-ZERO is een project voor de ontwikkeling van fabrieken die per jaar 15.000 renovatiepakketten voor woningen kan produceren voor de helft van de huidige prijs. INDU-ZERO is een internationaal North Sea Region Interreg project dat in 2018 is gestart en loopt tot de zomer 2022. Onder leiding van de Provincie Overijssel, partner van Nieuwe Energie Overijssel, hebben 14 organisaties uit 6 landen hun kennis gebundeld om een blauwdruk te ontwerpen voor een innovatieve fabriek die duurzame nul-op-de-meter renovatiepakketten voor huizen kan produceren.

Van plan naar realiteit
Naast de blauwdruk zijn er in Enschede een aantal woningen gerenoveerd volgens de INDU-ZERO manier. Hierbij is het renovatiepakket als een jas om de woning geplaatst. Op een interactieve manier krijgt u ook een goed beeld van het project en de kansen voor de toekomst. Showcase, Interreg VB North Sea Region Programme

Circulair is de rode draad
De INDU-ZERO producten gebruiken minder materiaal, waardoor in toekomst minder afval ontstaat. De producten die op het bouwproces vrijkomen, kunnen bij een ander proces hergebruikt worden. Sommige materialen die gebruikt worden bestaan uit gerecycled materiaal of kunnen in toekomst omgezet worden in gerecycled of biobased materiaal,

Bezoek de woning!
U kunt langskomen bij de showcase woning op 11 februari tussen 9:30 en 12 uur en tussen 13 uur en 14 uur. De locatie kan bezocht worden onder de geldende coronaregels (als minimum wordt het coronatoegangsbewijs gecontroleerd).

Met o.a. de volgende sprekers: Ulla-Britt Krämer (projectleider nieuwe energie Provincie Overijssel)