HIGHTECH & CIRCULAIR METAALRECYCLING

Als één van de meest toonaangevende metaalrecyclingsbedrijven ter wereld vervult Riwald Recycling een spilfunctie als leverancier in de circulaire keten van duurzaam materiaalgebruik wereldwijd.

Riwald Recycling recyclet jaarlijks vele honderdduizendden tonnages afvalmaterialen – variërend van elektrische huishoudelijke apparatuur, industriële hoogwaardige reststromen tot treinstellen en vliegtuigen. Deze materialen worden vervolgens gerecycled tot meer dan 150 soorten duurzame grondstoffen. Gelet op haar positie, expertise en scheidingstechnologiën speelt Riwald Recycling een actieve rol bij het vinden van oplossingen voor wereldwijde milieuvraagstukken. Wij verbinden onze duurzaamheidstrategiën aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) en integreren innovatieve technologiën voor maximale terugwinning uit grondstoffen.

Al het apparatuur wat bij ons binnenkomt wordt binnen één locatie verwerkt doormiddel van ons hightech equipment op ons machinepark, waar wij complexe producten, waaronder e-waste, verwerken. Hier gebruiken wij onder andere een granulator, eddy currents en sensorscheiding op kleur, vorm, dichtheid, infrarood (NIR) en röntgen (X-RAY) voor de scheiding van ferrous, non-ferrous en kunststoffen.

Door het recyclen van metaalhoudende producten e-waste dragen wij bij aan de creatie van een circulaire economie: het eindproduct kan rechtstreeks naar bedrijven in de maakindustrie, smelterijen en eindverwerkers voor hergebruik. De Nederlandse afhankelijkheid van geopolitiek kritische landen voor de metaalwinning zal afnemen doormiddel van recycling, evenals de impact op het milieu. Een reductie met circa 2 ton CO2 per ton metaal is mogelijk, waarbij het om duizenden tonnen per jaar gaat.

Tijdens ons evenement geeft de directie en de duurzaamheidsafdeling een kijkje in de keuken bij onze vestiging in Almelo. De deelnemers zijn van harte welkom op ons hightech complex en ontvangen een uitgebreide rondleiding van ons hightech recyclingsproces.