DE EERSTE CIRCULAIRE PLASTIC FABRIEK VAN NEDERLAND

Met Mark Vester, global leader voor Circular Economy voor SABIC en chairman van het Polyolefin Circular Economy Platform (PCEP).

Benieuwd naar hoe de industrie zich inzet om onderwerpen als plastic aan te pakken? Yksi Expo gaat in gesprek met Mark Vester, global leader voor Circular Economy voor SABIC en chairman van het Polyolefin Circular Economy Platform (PCEP). Mark is betrokken bij de bouw van de eerste circulaire plastic fabriek die circulaire plastics gaat produceren in Nederland. In dit korte interview gaan we verder op dit onderwerp in.

Rethink is een gezamenlijk initiatief van de NRK en PlasticsEurope Nederland. Met Rethink zet de kunststof- en rubberindustrie zich actief in als belangrijke (gespreks)partner binnen de Nederlandse economie en samenleving. Of dit nu gaat over kunststof en rubber in het algemeen of over daaraan gerelateerde maatschappelijke thema’s en specifieke onderwerpen. Onze leden maken bijzondere en waardevolle producten en zien het als hun taak om dat op een zo duurzame en efficiënte manier te doen. We zijn er trots op om dat te laten zien! We willen onze kennis en visie delen en onze betrokkenheid bij maatschappelijke discussies vergroten en versterken. Dit doen we aan de hand van 5 Re’s. Reduce, Reuse, Recycle, Renew & Redesign.

Rethinking plastic is een programma in het thema van plastic en de processen rond dit materiaal. Het gaat over onderwerpen als alternatieven van plastic, alternatieven met plastic, recyclen, upcyclen, verzamelen en ontwikkelen. Het initiatief is georganiseerd door Yksi Expo en loopt van september 2020 tot december 2022. Het is een programma met veranderende exposities en een wijde reeks aan activiteiten. Rethink is onderdeel van het Rethinking Plastic programma en wordt ook tentoongesteld in Yksi Expo. https://www.rethinkingplastic.eu/