T-SHIRTS VAN TOMATEN?

De ontwikkeling van tomatenstengel-textiel en -leer.

Tomatenstengels – dus reststromen uit de tomatenteelt – bestaan uit lange stengels. Ze zijn zeer geschikt voor het maken van bijvoorbeeld karton, zo werd enkele jaren geleden al bewezen.

Kan met de vezels ook textiel gemaakt worden? Dat onderzochten BlueCity Lab en Biobased Greenport West-Holland samen met een groep ondernemers.

Tijdens deze bijeenkomst worden de aanleiding, opzet en de (tussentijdse) resultaten van het onderzoek gepresenteerd, en – als onverwacht resultaat – ziet u ’s werelds eerste tomatenleer. Daarnaast krijgt u een rondleiding (via de camera) door BlueCity en BlueCity Lab. Het is tijdens de bijeenkomst mogelijk vragen te stellen.

De workshop wordt verzorgd door Nienke Binnendijk en Willem Kemmers.

Nienke Binnendijk is business director van BlueCity Lab, het eerste circulaire biolab ter wereld. Het lab is gevestigd in BlueCity (in het voormalige Tropicana-zwembad in Rotterdam): een voorbeeldstad voor de circulaire economie waar ondernemende geesten elkaar ontmoeten en concreet handelingsperspectief ontwikkelen.

Willem Kemmers is trekker van het Biobased Circulaire programma bij Greenport West-Holland. Deze netwerkorganisatie zet zich in voor een gezonde, vitale en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster. Daarnaast is Kemmers ondernemer op het gebied van biobased grondstoffen.