DUURZAME MEETUP: CIRCULAIRE INKOOP

Praat mee tijdens de Duurzame Meetup Circulaire inkoop en laat je inspireren door de ervaringen van Gemeente Utrecht, Dura Vermeer en Copper8.

Praat mee tijdens de Duurzame Meetup Circulaire inkoop en laat je inspireren door de ervaringen van Gemeente Utrecht, Dura Vermeer en Copper8.

In een circulaire economie bestaat afval niet meer. Producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen behouden hun waarde. Dit begint bij het stellen van een betere vraag. En dat is precies wat een inkoopproces doet: de vraag stellen. Daarom kan juist inkoop een groot verschil maken voor onderwerpen zoals circulariteit en de transitie naar een circulaire economie. Circulair inkopen is het inzetten van je koopkracht om productie en (her)gebruik van circulaire producten en diensten te stimuleren. Oftewel: Ciculaire inkoop is een belangrijke aanjager van de circulaire economie.

Maar hoe pak je dat aan en waar begin je? Welke rol heb je als inkoper maar ook als producent of verwerkende partij? Wat zijn belangrijke succesfactoren? Deze, en vele andere vragen, komen aan bod tijdens de Duurzame Meetup over circulair inkopen. Marieke Hoffmann van de gemeente Utrecht en Karlijn Mol van Dura Vermeer lichten vanuit hun rol als opdrachtgever en opdrachtnemer hun ervaringen toe op het gebied van Circulair inkopen. Ze gaan dieper in op de effecten van circulaire inkoop binnen hun organisatie en delen waar zij tegenaan lopen.

Copper8 schreef het boek ‘Circulair inkopen in 8 stappen’ en geeft trainingen aan organisaties en bedrijven. Eline van Terwisga van Copper8 zal tijdens deze meetup praktische tips en inzichten delen om zelf mee aan de slag te gaan binnen je eigen organisatie.

Tijdens de meetup is er ook ruimte om zelf vragen te stellen en in gesprek te gaan.