DUURZAAM EN GEZOND KOKEN MET CHEF-KOK: VOORGERECHT

Kijk mee hoe professionele chef-koks voedselverspilling voorkomen én tegelijkertijd een lekkere maaltijd op tafel zetten.

Kijk mee hoe professionele chef-koks voedselverspilling voorkomen én tegelijkertijd een lekkere maaltijd op tafel zetten.

Houd jij ingrediënten over in je koelkast waarvan je niet weet wat je ermee kunt doen? Kijk mee hoe een professionele chef-kok niet alleen duurzaam kookt maar tegelijkertijd ook een lekkere maaltijd op tafel zet. En dat met alledaagse ingrediënten. In de week van de circulaire economie zijn wij te gast in restaurant De Kleischuur in Gouda waar chef-koks Maarten Vellekoop en Freek van der Vlist laten zien hoe je dit doet.

Op maandag 1 februari zullen zij een heerlijke bloemkoolsoep maken als voorgerecht. Van het bloemkoolblad wordt bouillon voor de soep getrokken. De stam van de bloemkool wordt op zuur gezet en van oud brood worden croutons gebakken ter garnering. Heerlijk, gezond en ook nog eens duurzaam.

Heb je liever een hartige maaltijd of misschien een lekker toetje? Kijk dan ook mee met de edities: hoofdgerecht en nagerecht op woensdag 3 en vrijdag 5 februari waar de chef-koks boerenkooltaart en hangop met gekonfijte biet respectievelijk bereiden!

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid het gerecht zelf te koken. De uitzendingen kan je volgen via www.groenehartwerkt.nl en het YouTube kanaal van het Groene Hart Werkt!

Na afloop vind je de recepten op de site van Platform Groene Hart Werkt! en van De Kleischuur (www.dekleischuur.nl). Heb je een vraag voor één van de chef-koks, stel die dan uiterlijk 24 januari via email: groenehartwerkt@alphenaandenrijn.nl.

Regio Midden-Holland werkt voor dit evenement nauw samen met Platform Groene Hart Werkt!