DUURZAAM EN GEZOND KOKEN MET CHEF-KOK: NAGERECHT

Kijk mee hoe professionele chef-koks voedselverspilling voorkomen én tegelijkertijd een lekkere maaltijd op tafel zetten.

Houd jij ingrediënten over in je koelkast waarvan je niet weet wat je ermee kunt doen? Kijk mee hoe een professionele chef-kok niet alleen duurzaam kookt maar tegelijkertijd ook een lekkere maaltijd op tafel zet. En dat met alledaagse ingrediënten. In de week van de circulaire economie zijn wij te gast in restaurant De Kleischuur in Gouda waar chef-koks Maarten Vellekoop en Freek van der Vlist laten zien hoe je dit doet.

Op vrijdag 5 februari zullen zij als nagerecht hangop maken met wei karamelsaus en bietenpoeder geserveerd naast gekonfijte biet. Voor de hangop zal yoghurt worden gebruikt die zal worden bereid tot een kwarkachtig toetje met een fluweelzachte textuur en licht zurige smaak. De wei zal worden gebruikt om karamelsaus bij de hangop te maken. Bietenpoeder vormt de dressing. Als finishing touch, wordt de hangop geserveerd met gekonfijte biet. Ten slotte, een kerstenpitten likeur complementeert dit nagerecht geweldig! Nieuwsgierig naar het recept? Kijk dan eens mee!

Heb je meer zin in een lekker soepje of misschien een hartige maaltijd? Kijk dan ook mee met de edities: voorgerecht en hoofdgerecht op maandag 1 en woensdag 3 februari waar de chef-koks bloemkoolsoep en boerenkooltaart respectievelijk bereiden!

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid het gerecht zelf te koken. De uitzendingen kan je volgen via www.groenehartwerkt.nl en het YouTube kanaal van het Groene Hart Werkt!

Na afloop vind je de recepten op de site van Platform Groene Hart Werkt! en van De Kleischuur (www.dekleischuur.nl). Heb je een vraag voor één van de chef-koks, stel die dan uiterlijk 24 januari via email: groenehartwerkt@alphenaandenrijn.nl.

Regio Midden-Holland werkt voor dit evenement nauw samen met Platform Groene Hart Werkt!