DUURZAAM EN GEZOND KOKEN MET CHEF-KOK: HOOFDGERECHT

Kijk mee hoe professionele chef-koks voedselverspilling voorkomen én tegelijkertijd een lekkere maaltijd op tafel zetten.

Houd jij ingrediënten over in je koelkast waarvan je niet weet wat je ermee kunt doen? Kijk mee hoe een professionele chef-kok niet alleen duurzaam kookt maar tegelijkertijd ook een lekkere maaltijd op tafel zet. En dat met alledaagse ingrediënten. In de week van de circulaire economie zijn wij te gast in restaurant De Kleischuur in Gouda waar chef-koks Maarten Vellekoop en Freek van der Vlist laten zien hoe je dit doet.

Op woensdag 3 februari zullen zij als hoofdgerecht een hartige boerenkooltaart maken met verse radijsloofpesto ernaast. De stam van de bloemkool zal als hoofdingrediënt worden gebruikt voor de taartvulling, waarbij oud brood zal worden benut om het knapperige deeg te maken. Daarnaast zal de radijsloof pesto worden bereid met onder andere dagverse radijsbladeren. Niet alleen is dit recept vullend, het is ook een mooi gerecht om je vegetarische vrienden en collega’s eens te verassen.

Heb je meer zin in een verrukkelijk soepje of misschien een lekker toetje? Kijk dan ook mee met de edities: voorgerecht en nagerecht op maandag 1 en vrijdag 5 februari waar de chef-koks bloemkoolsoep en hangop met gekonfijte biet respectievelijk bereiden!

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid het gerecht zelf te koken. De uitzendingen kan je volgen via www.groenehartwerkt.nl en het YouTube kanaal van het Groene Hart Werkt!

Na afloop vind je de recepten op de site van Platform Groene Hart Werkt! en van De Kleischuur (www.dekleischuur.nl). Heb je een vraag voor één van de chef-koks, stel die dan uiterlijk 24 januari door een mail te sturen naar groenehartwerkt@alphenaandenrijn.nl.

Regio Midden-Holland werkt voor dit evenement nauw samen met Platform Groene Hart Werkt!