DIGITALE EXCURSIE KUNSTGRASRECYCLINGFABRIEK

Hoe bouw je een circulaire value case met kunstgrasrecycling: een digitale excursie door de kunstgrasrecyclingfabriek.

Hoe bouw je een circulaire value case met kunstgrasrecycling: een digitale excursie door de kunstgrasrecyclingfabriek.

Digitale excursie kunstgrasrecycling fabriek door Eric van Roekel, directeur GBN en Michael Vogel, directeur Ten Cate Grass.

Bij GBN bouwen we aan een impactorganisatie met een heldere missie: het verbannen van Earth Overshoot Day door materiaalstromen circulair te maken. Hoe mooi is het om met klanten en marktpartijen in gesprek te gaan om hieraan echt invulling te geven?

Zo was er geen goede oplossing voor de verwerking van kunstgrasvelden die het vertrouwen had van de markt. Hier is de kracht van GBN goed zichtbaar geworden. We ontwikkelden in rap tempo een goede value case en realiseerden binnen een jaar een nieuwe fabriek voor het volledig circulair maken van end-of-life kunstgrasvelden. Een initiatief opgezet door GBN (Strukton) samen met ketenpartners Antea Sport / Edelgrass, Ten Cate Grass Group / CSC Sport / Greenfields, en Domo Sports Grass / Sports & Leisure Group. In deze fabriek produceren we circulaire producten die weer voor sportaccommodaties kunnen worden ingezet. Het is een schaalbaar model. Momenteel rollen we dit uit naar het buitenland.

Eric van Roekel (GBN) gaat in gesprek met ketenpartner Michael Vogel (Ten Cate Grass) over het oplossen en circulair verwerken van de kunstgrasberg. Zij nodigen deelnemers uit aan het gesprek deel te nemen en vragen te stellen.