DEEP DIVE: DE BODEM

Het Hof van Cartesius maakt op vrijdag een Deep Dive naar de kern van de circulaire transitie, zoals beleefd wordt door de leden in haar ecosysteem. Doe je mee? Dive nr 1: De Bodem.

We leggen economie eens naast ecologie, woorden met de zelfde etymologische oorsprong.

Biodesign: Uitvindingen geïnspireerd op de natuur, hun ontwerpers bestuderen die natuur. We gaan samen naar de bodem kijken, niet alleen omdat we dit te weinig doen maar ook omdat we gaan kijken of we hiervan kunnen leren. We willen het gesprek aangaan over problemen die al worden opgelost door de natuur en op zoek naar hoeveel oplossingen er nog verborgen liggen? Als de natuur in de jury zou zitten wat zou die dan zeggen over jouw/onze notie van ‘circulair’? En welke stappen zullen we zetten als we luisteren naar onze oudste leermeester?

Deep Dive:

De Deep Dive bestaat uit 3 duiken. Kies zelf of je ze allemaal neemt of je na 1 duik voldoende geprikkeld bent om beter bij te dragen aan een circulaire transitie.

  1. De Bodem: Ecologie boven Economie (inclusief lunch)
  2. De Toekomst is niet Circulair
  3. Streven naar een betere wereld of Gentrification

Elke duik wordt het Hof van Cartesius als casestudy gebruikt. Tijdens deze 3 duiken krijg je nieuwe informatie over de transitie waar we als wereld in zitten. Samen gaan we in gesprek of deze nieuwe kennis jouw beeld op wat nodig is voor een circulaire transitie verandert. Of zijn we gewoon al goed bezig?