DE MONITOR AMSTERDAM CIRCULAIR

Met trots presenteren we de eerste versie van de Monitor Amsterdam Circulair, die ons laat zien hoe de verscheidene materiaalstromen zich door Amsterdam bewegen.

Dit programma is te volgen via de live pagina van Circl.

In Amsterdam praten we steeds meer over het circulair maken van materiaalstromen. Maar om welke aantallen en soorten materialen gaat het nu eigenlijk? En wat voor impact hebben ze op het milieu en onze maatschappij? 

Met trots presenteren wethouder Marieke van Doorninck en Rene Koop, programmamanager circulaire economie bij Gemeente Amsterdam, de eerste versie van de  Monitor Amsterdam Circulair. Een monitor – tot stand gekomen in samenwerking met CBS, geoFluxus en TNO – die ons laat zien hoe de verscheidene materiaalstromen zich door de regio Groot-Amsterdam bewegen. Van import en productie tot consumptie, recycling en verlies. 

Dankzij de Monitor Amsterdam Circulair weten we steeds beter hoeveel materiaal er in onze stad rondgaan en wat daarvan de ecologische en sociale impact is, zowel lokaal als mondiaal. De inzichten die we daar nu en in de toekomst uithalen, stellen overheden, bedrijven en burgers in staat om nog betere keuzes te maken in het belang van de circulaire economie. 

Benieuwd hoe de monitor werkt? Waarom het een belangrijke asset is voor onze stad? En hoe jouw organisatie of afdeling een bijdrage kan leveren? Meld je dan aan voor het online event dat wij op vrijdag 11 februari tussen 10.00 en 12.00 uur vanuit de studio in Circl organiseren. 

Met o.a. de volgende sprekers: Marieke Van Doorninck (wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid), Rene Koop (programmamanager circulaire economie Gemeente Amsterdam), Arnout Sabbe (Data-expert geoFluxus en AMS Institute), Robert Koolen (directeur duurzaamheid Heijmans) en Nathan de Groot (dagvoorzitter).