DE METHODE VOOR CREATIVITEIT IN CIRCULARITEIT

Ga aan de slag met een reststroom en leer hoe je deze kan gebruiken voor jouw circulaire ambities. Je eindigt met een actiegericht concept, klaar om uit te voeren.

IntroLeer hoe jouw afval omzet in iets nieuws en bespaar tegelijk kosten in jouw onderneming. Maar hoe doe je dat? 
Leer een methode die je hoofdbrekens en frustraties gaat voorkomen bij het halen van jouw duurzame ambities. Afval is een ideaal middel om je duurzame ambities waar te maken. Hierin kan je verder denken dan het materiaal alleen. Denk aan het maken van washandjes uit linnen jassen, zodat je geen weg werp washandjes meer hebt. Of straatvuil gebruiken om producten te maken die de straat vergroenen.Raak geïnspireerd in deze workshop om duurzaam bezig te zijn en tegelijk geld te besparen, of zelfs te verdienen met jouw reststroom.Voor wieOrganisaties met reststromen variërend van 1.000 tot 100.000 kilo

Waarom van afval iets nieuws maken?Het kabinet heeft besloten dat in 2050 Nederland compleet circulair moet zijn.Maar nog weinig ondernemingen weten hoe hieraan te voldoen of welke stappen de juiste volgorde zijn. Ben jij straks dat bedrijf dat een voorbeeld is voor de rest? Door je afval niet weg te gooien, maar als bron te gebruiken kan je op een tastbare manier mensen meekrijgen. Raak geïnspireerd hoe je geld bespaard of zelfs verdient met jouw reststroom. Soorten afvalReststromen waar je aan kan denken zijn: meubilair, textiel, straatafval, theatergordijnen, kerstbomen, leer, rubber, bermgras, plafondlampen, plastic buizen, kauwgom, etc.Twijfel je of jouw afval geschikt is? Neem contact op via martijn@thebin.nl.De methodeCirculair bezig zijn kan flink wat frustraties geven, want er zijn nog geen gebaande paden voor. Voorkom dat je vastloopt of in valkuilen stapt die te voorkomen zijn. Ontdek een simpele methode die je laat zien hoe je jouw restmateriaal inzet voor een circulaire transitie. Tijdens de workshop werken we aan een actiegerichte visie. Deze visie vertelt hoe het materiaal ingezet kan worden om jouw bedrijf te versnellen naar circulariteit. Raak enthousiast en ontdek welk goudmijntje jij in je afvalbakken hebt!

Wie zijn wij
The Bin is gespecialiseerd in het omzetten van reststromen. Wij creëren nieuwe producten of zetten nieuwe systemen neer. Van fietsband naar tas, van ziekenhuisjas naar washandje en van opblaasdier naar dj booths. We werken samen met vele verschillende partijen, van gemeente tot ziekenhuis, van kleine onderneming tot multinational. We creëren creatieve concepten en denken mee in alle stappen van de keten.
De ervaring, opgedaan met verschillende bedrijven, afvalstromen en casussen, is omgezet in deze methode. Zodat ook jij jouw bedrijf kan helpen naar circulariteit.

Tijdens de workshop…
-> Ga je aan de slag met je eigen casus of een van onze voorbeelden.
-> Leer een eenvoudige, bewezen methode om afval in jouw organisatie een nieuw leven te geven
-> Eindig je met een concrete en praktische plan van aanpak die je direct kan uitvoeren.

Neem jouw afvalstroom mee naar de workshop en in 60 minuten kom je erachter wat de potentie van jouw materiaal is!
Twijfel je of jouw reststroom geschikt is? Of heb je een andere vraag? Stuur een berichtje naar martijn@thebin.nl.

Met o.a. de volgende sprekers: Martijn ten Kate (oprichter van the Bin) & Elina Eikelenboom (student Integrated Product Design aan de TU Delft)