COMPOSTEREN MET EEN WORMENPARADIJS

Wormen zijn superbelangrijk voor de bodem. Ze werken niet alleen samen met talloze microvrienden, het vormt een heel ecosysteem. Voor ons mensen nog grotendeels onbekend.

Wormen zijn superbelangrijk voor de bodem en het bodemvoedselweb. Ze eten organisch materiaal en ze zijn dus gek op je GFT.  Iedereen kan zo zijn of haar eigen afval omzetten naar een hoogwaardige product, namelijk levende compost. Wormen zorgen hiermee voor gezonde, vruchtbare grond; een voorwaarde voor duurzaam, groen en circulair leven.

Wormen werken niet alleen maar met talloze microvienden en vormen een heel ecosysteem. Er valt veel meer te ontdekken en te leren van wormen dan je zou denken.

Dit wormenecosysteem kun je als huisdier nemen in de vorm van een stapelbare kist of emmer. Het wormenparadijs is zo’n plek waar wormen wonen, ontworpen door Kunstenaar Jamie Nee. Hij geeft een workshop over hoe je zo’n wormen ecosysteem goed laat draaien. Er zijn namelijk wel een aantal do’s en dont’s.

Interesse gewekt? Een wormenparadijs van Jamie is als bouwpakket te reserveren via www.jamienee.com/blog/reserveer

Let op: Deze workshop kan gecombineerd worden  met een rondleiding gegeven door de initiatiefnemers van het Hof van Cartesius. Reserveer dan wel apart een plekje.

Het kan zijn dat dit evenement door coronamaatregelen online plaatsvindt. Mocht dit het geval zijn, dan ontvangen deelnemers twee dagen van te voren een online link.

Met o.a. de volgende sprekers: Jamie Stulen (Atelier Jamie Nee)