CIRULAIRE TEXTIEL ESTAFETTE

Neem tijdens de Week van de Circulaire Economie een kijkje achter de schermen bij de partners van Stichting TexPlus. 5 dagen lang nemen we je in je lunchpauze mee in de wereld van circulair textiel.

Stichting TexPlus is een samenwerkingsverband tussen 6 Overijsselse koplopers op het gebied van circulair textiel. Van inzameling tot verwerking en het vervaardigen van eindproducten; de gehele keten is vertegenwoordigd in de stichting.

Het doel van Stichting TexPlus bestaat eruit de keten van inzameling tot hergebruik te verbinden. De 6 partners hebben daar allemaal hun eigen aandeel in. Tijdens de week van de Circulaire Economie bieden we je elke werkdag een uniek inkijkje bij één van onze partners.

Elke werkdag nemen de partners van TexPlus je tussen 12:30 en 13:00 mee in hun bedrijf. We maken van de nood een deugd door tijdens de digitale tours dingen te laten zien die normaal voor publiek minder goed toegankelijk zijn. Je kunt je voor elke bijenkomst afzonderlijk aanmelden. De bijeenkomsten worden niet opgenomen.

 • Maandag 7 februari: Twente Milieu
  Een presentatie over de succesvolle Textiel Races en welke inzichten dezen hebben opgeleverd.
 • Dinsdag 8 februari: Regionaal Textielsorteercentrum Twente
  Een uniek inkijkje in het sorteercentrum en de kringloopwinkel.
 • Woensdag 9 februari: Frankenhuis B.V.
  Een virtuele tour bij vervezelaar Frankenhuis, waar afgedankt textiel wordt verwerkt tot hoogwaardige vezels voor diverse toepassingen.
 • Donderdag 10 februari: Saxion & SaXcell
  Een kijkje in het onlangs geopende Circulair Textiel Lab van Saxion en een presentatie over de veelbelovende Saxion spin-off SaXcell, dat door middel van chemische recycling hoogwaardige cellulose ontwikkelt uit post-consumer katoen.
 • Vrijdag 11 februari: Enschede Textielstad
  Achter de schermen bij Enschede Textielstad, waar stoffen op basis van gerecyclede garens worden ontwikkeld en geproduceerd.