Het ontwikkelen van een circulair product en/of dienstverlening is gelukt, en nu? Hoe dit te vermarkten? Tijdens dit webinar behandelt Niels van Olffen van Mr. Servitization een top 5 van aandachtspunten en deelt hij zijn ervaringen.
Zijn specialisme is Servitization. Door het toevoegen van dienstverlening aan het product, wordt het aanbod richting de klant waardevoller. De waarde van de dienstverlening is gebaseerd op de aanwezige kennis en ervaring in de organisatie. Servitization is een absolute voorwaarde voor een circulair businessmodel in de maakindustrie/machinebouw.
In het vermarkten/verkopen van een circulaire propositie liggen mooie kansen en uitdagingen. Prijsstelling, vorm, contracten, financiering, etc. Dit heeft impact op de gehele organisatie. De focus van Niels ligt aan de commerciële zijde: het creëren van een waardepropositie voor producten en diensten die de klant daadwerkelijk aanspreekt. In deze webinar ligt de focus op het effectief inzetten van de sales capaciteit in combinatie met circulaire producten.
Het grote verschil zit in de wijze waarop de verkoop plaats vindt en op welke klantgroep de capaciteit wordt ingezet. Bij circulaire producten kan het gaan om eenvoudige onderhoudscontracten (instandhouding grondstoffen), tot uitgebreide adviestrajecten met als resultaat een optimalisatie van het machinepark en proces bij de klant (vorm van “Refuse[BWS1] ”) i.c.m. financieringen. De wijze van verkopen van deze producten wijkt af van het verkopen van het ‘traditionele’ product, de machine/techniek.
Een commerciële sessie waarbij Niels de belangrijkste factoren die een rol spelen behandelt en op welke wijze hier praktisch op resultaten ingezet kan worden. Uiteraard kunnen tijdens en na de presentatie vragen gesteld worden.
Deze sessie sluit goed aan bij een sessie op donderdag om 11:00 uur vanuit Circo. Hier wordt ingezoomd op het ontwikkelen van een circulair businessmodel. De sessie van Niels gaat over de praktische verkoop van dit model in de markt.