CIRCULARITEIT: HOE MEET JE DAT?

Het wemelt van de circulaire projecten en van initiatieven om ondernemers te helpen op het glibberige pad naar een circulaire bedrijfsvoering. Maar, hoe meet je dat eigenlijk: circulariteit?

Het wemelt van de circulaire projecten en initiatieven om ondernemers te helpen op het glibberige pad naar een circulaire bedrijfsvoering. Maar, hoe meet je dat eigenlijk: circulariteit?

In dit webinar geeft Suzanne Kuiper van KPMG een overzicht van de verschillende methoden en instrumenten om de circulariteit van een bedrijf, een product of een hele keten op een kwantitatieve manier in kaart te brengen: wat hebben ondernemers hier aan en wat kunnen ze er mee?

Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden, een melkveehouder, een orchidee├źnkweker en een textielverwerker, wordt dieper ingegaan op de voor- en nadelen en praktische bruikbaarheid van drie van deze meetmethoden: de Kringloopwijzer die in de landbouw al enkele jaren wordt gebruikt, de Circular Transition Indicators, ontwikkeld door het World Business Council for Sustainable Development en de Circulytics methode van de Ellen MacArthus Foundation.

Van elk bedrijf is een korte video gemaakt en uiteraard komen de ondernemers zelf ook aan het woord.

Met o.a. de volgende sprekers: Suzanne Kuiper (Manager at KPMG Sustainability & Co-author Circular Transition Indicators framework)