CIRCULAIRE INFRASTRUCTUUR

Wat is Circulaire Infrastructuur? Een debat onder leiding van Esther van Eijk en Stan Kerkhofs over wat we verstaan onder circulaire infrastructuur.

Wat is circulaire Infrastructuur? Zijn dat circulaire kunstwerken en biobased wegen zonder afval? Zijn het sociale wegen verbonden met hun leefomgeving? Wie het weet mag het zeggen.

Hierover gaan we met elkaar in debat.

Tevens staan we stil bij de voorpremiere van het boek ‘Transitieagenda Circulaire Economie’. Dit boek is mede mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat en bevat ook bijdrages van verschillende RWSers.

In het boek breken de schrijvers een lans voor systemische interventies inclusief organisaties en ordening (governance) van vrijwel alle institutionele systemen. Het boek biedt nieuw denken over de ontwikkeling van een circulaire samenleving. Rode draad in alle bedragen is; ‘hoe maken we een product of proces circulair?’ – ‘hoe doen we het nu?’, ‘hoe maken we de transitie?’ en ‘wat betekent dat persoonlijk?’.

Het is een inspiratieboek. Geschreven in 2021 – na een jaar met corona. Geschreven met hoop en oog op de toekomst. Geschreven vanuit de ambitie naar een circulaire economie en een circulaire samenleving. Vanuit een breed perspectief.