CIRCULAIRE HUBS: EEN KNOOPPUNT IN DE TRANSITIE?

Een circulaire hub: een plek waar je je in de economie van de toekomst waant. Hoe ziet deze eruit? En wat komt hier allemaal bij kijken?

De link naar de online omgeving: Circulaire hubs: een knooppunt in de transitie? (YouTube)

Hoe kunnen we een circulaire hub slim organiseren? Wat kunnen we daarin leren van elkaar?

In dit uur vertellen twee circulaire hubs hun ervaringen: de Groene Afslag en PRICE (Praktijk -& Innovatiecentrum Circulaire Economie). Beiden hebben als doel de circulaire economie in de regio aan te jagen, praktisch te maken met concrete voorbeelden, en vooral: mensen te inspireren om mee te doen in de transitie. Want een circulaire hub is meer dan alleen een fysieke plek: het is ook een beweging.

Bij circulaire hubs staan we al zoveel mogelijk met beide benen in deze ‘nieuwe wereld’: zijn deze plekken een knooppunt in de transitie?

Tijdens deze sessie wordt je zelf ook uitgedaagd: hoe zie jij een circulaire stad en toekomst voor je? Wat houdt een hub volgens jou in?

Meer informatie volgt

Vandaag gaan we aan de slag, want de toekomst wacht niet. Doe je mee?

Met o.a. de volgende sprekers: Ruurd Priester (research fellow HVA/ Amsterdam Donut Coalitie), Merlijn Twaalfhoven (de Turnclub), Ingrid Zeegers (PRICE), Eva de Snoo (de Groene Afslag), Laura de Vries (Jonge Klimaatbeweging) & Anne-Marie Rakhorst (Transitieagenda Consumptiegoederen).