CIRCULAIRE BOUW: INDUSTRIEEL, FLEXIBEL, DEMONTABEL

IFD bouwen betekent aanpasbaar ontwerpen met duurzame materialen in maatvoering, functie en esthetiek. Het biedt voor de bouwopgave van 100.000 woningen één van de belangrijkste oplossingen.

IFD bouwen is circulair ontwerpen van gebouwen waarbij we ingaan hoe we door duurzame flexwoningen te creëren, de bouwtijd verlagen en dus ook de kosten. Door deze efficiënte bouwlogistiek is het verhogen van de doelmatigheid zonder inleveren van kwaliteit mogelijk. Er wordt onder klimatologisch gunstige omstandigheden in een hal gebouwd. Voor het plaatsen is maar weinig tijd nodig op de bouwlocatie. Hierdoor kan er veel geld bespaard worden. Het grote voordeel hiervan is dat er niet onnodig hoeft worden bezuinigd door te kiezen voor de standaard bouwmaterialen die in de excelsheets staan van de bouwcalculator. Dit maakt het mogelijk om innovatieve losmaakbare en biobased alternatieven toe te passen. Het resultaat is: Duurzame woningen, betaalbaar en te produceren in grote aantallen.

Floris van der Kleij (Aveco de Bondt | Duurzaamheid) en Laurens Taal (Aveco de Bondt | Duurzaamheid) vertellen u er in deze presentatie graag meer over.

Doelgroep: project ontwikkelaars, overheidsinstellingen, aannemers, maakindustrie en ontwerpers.

Met o.a. de volgende sprekers: Floris van der Kleij & Laurens Taal (Aveco de Bondt | Duurzaamheid)