CIRCULAIR IN DE REGIO

Regio's versnellen de transitie naar een circulaire economie. Waar staat jouw regio nu, waar kan je mee aan de slag, en hoe te monitoren? De Circular Benchmark Tool voor regio's geeft inzicht!

Op basis van een uitgebreid literatuur onderzoek, beleidsonderzoek, best-practices en workshops in diverse Europese regio’s is de Circular Benchmark Tool ontwikkeld. Deze tool – die zelfstandig door regio’s gebruikt kan worden – geeft regio’s op basis van 6 praktische indicatoren en een semi-kwantitatieve analyse inzicht in ‘volwassenheid’ van een regio om circulaire economie te stimuleren.

In deze workshops geven we inzicht in de achtergrond en toepassing van de Circular Benchmark Tool. We laten resultaten zien, delen praktijkvoorbeelden en geven u instructie om zelf met de tool aan de slag te kunnen.

De tool is als prototype ontwikkeld in het INTERREG Europe Project REPLACE, met behulp van Provincie Friesland en partners.

Met o.a. de volgende sprekers: Sander Bos (Provincie Friesland), Anne Rademaker (Rademaker Consulting) & Bart Volkers (ProActBlue)