CIRCULAIR DENKEN & DOEN VOOR GEMEENTES

Tijdens dit online evenement vertellen verschillende sprekers over het nut en noodzaak om binnen een gemeente aan circulaire economie te werken.

De transitie naar een circulaire economie is voor alle partijen in West-Brabant een opgave. Zo ook voor gemeenten. Die willen graag aan de slag. Maar ze weten niet altijd hoe. Met het evenement ‘Circulair Denken & Doen’ inspireren we gemeenten en geven we hen handvatten om écht aan de slag te gaan met circulaire economie. Circulair Denken & Doen wordt georganiseerd door Regio West-Brabant, de gemeente Breda en Avans Hogescholen.

Tijdens dit online evenement vertellen verschillende sprekers over het nut en noodzaak om binnen een gemeente aan circulaire economie te werken. Hoe jaag je de verduurzaming van het bedrijfsleven aan? En hoe zorg je er als gemeente voor dat je op de juiste, circulaire wijze inkopen en aanbestedingen doet? Experts en ervaringsdeskundigen geven tijdens dit evenement antwoord op deze vragen. Zij geven praktische inzichten en tools om de eerste stappen richting een circulaire economie binnen een gemeente te zetten. Zowel in circulair denken als in circulair ‘doen’.

Programma

13:00    Opening, door dagvoorzitter Klaske Kruk

13:05    Welkom door Elisah Pals, Klimaatburgemeester van Breda
13:15    Keynote
13:30    Waarom aan de slag met circulaire economie? Door Klaske Kruk
14:00    Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie Regio West-Brabant

14:15    Pauze

14:30    Teasers & Voorbeelden: Wat kun je als gemeente zelf doen?
14:50    Plenaire afsluiting door Klaske Kruk

15.00 Einde

Deel dit evenement gerust met geïnteresseerden uit jouw netwerk!

Met o.a. de volgende sprekers: Klaske Kruk (Circularities) & Elisah Pals (klimaatburgemeester van Breda)