CIRCULAIR COLLEGE: HANS STEGEMAN & MARIANNE VAN KEEP

Interactief college over welke impact de crisis heeft op de circulaire economie

’Transitie in tijden van COVID’: interactief college over welke impact de crisis heeft op de circulaire economie

De huidige economie staat op velerlei wijzen onder druk, niet op de minste plaats door de huidige corona-crisis. Tijdens dit college gaan we in op de vraag welke impact de lockdown en andere maatregelen om het COVID-virus in te dammen hebben op de transitie richting een betekenisvolle, circulaire economie die ook voor maart 2020 al in gang was gebracht.

Met andere woorden: Hoe vinden we onszelf opnieuw uit ten behoeve van een leefbare wereld op een leefbare planeet? Hoe verbouwen we de winkel terwijl de verkoop door gaat?

Hans Stegeman (Triodos Investment Management) gaat in op de vraag hoe we de huidige crisis in het licht van de opkomende circulaire economie kunnen duiden.

Marianne van Keep (Verstegen Spices & Sauces) zal toelichten hoe Verstegen door vergaande herinrichting van de keten handen en voeten geeft aan de circulaire economie.

Dit programma wordt georganiseerd door Vereniging Circulair Friesland, SPARK the Movement en NHL STENDEN, in samenwerking met het gloednieuwe JONGERENPLATFORM…. shhhht…we still keep it a secret…!

Host: Kees Klomp (THRIVE Institute)

Gastsprekers:
Hans Stegeman – Chief Investment Strategist bij de Triodos Bank
Marianne van Keep – Directeur Duurzaamheid bij Verstegen Spices & Sauces