CIRCULAIR BOERT GOED!

Ambitieuze agrariërs laten zien hoe je goed kunt boeren door circulair te ondernemen. Een klimaatneutraal Koehotel en de vegetarische Ovaalburger zijn het resultaat. Laat je inspireren!

Op de tweede dag van de Week van de Circulaire Economie gaan we het hebben over het thema Agri & Food.

Aan tafel schuiven vandaag inspirerende veehouders en akkerbouwers aan. Lars Kregel en Sjoerd van der Helm zijn allebei veehouders op hun klimaatneutrale boerderij ’t Koehotel in Zuidschermer. Ze houden zich bezig met vruchtbare kringloop en leggen de focus op duurzame bedrijfsvoering.

Daarnaast schuiven ook akkerbouwers Johan Barendregt en Ted Vaalburg aan. Ook het bedrijf van Ted is gevestigd in Zuidschermer en is gespecialiseerd in het telen, wassen en verpakken van knolselderij. Hij heeft ook zijn eigen knolselderijburger gemaakt; de Ovaalburger. De veehouders en akkerbouwers hebben allen al de eerste circulaire stappen gezet. Hoe hebben zij dat gedaan en wat zijn zij nog van plan in de toekomst?

Ze gaan hierover in gesprek onder leiding van gespreksleider Franck Kuiper, strategisch beleidsadviseur Circulaire Economie bij de provincie Noord-Holland.