CIRCULAIR BETON IN PLAATS VAN STAAL

De spoorbranche verduurzaamt en wij staan vooraan in de rij! Circulaire fundaties en draagconstructies van circulair beton in plaats van staal. De juiste materiaalkeuze voor de komende 100 jaar.

We reizen duurzaam en we bouwen duurzaam. Veel draagconstructies in Nederland zijn 80 tot 100 jaar oud en daarmee de komende jaren toe aan vervanging. Wij kunnen de klus volledig circulair aan. Circulair beton is de oplossing.

Op het hoofdspoor liggen inmiddels de eerste fundatieblokken van circulair beton. Strukton Rail Short Line heeft op het terrein van een private partij de eerste circulaire betonnen palen geplaatst. Wij zijn klaar voor meer!

Voordelen

De keuze voor circulair beton kent vele voordelen:

  • Een CO2-reductie van 50% ten opzichte van staal
  • Onderhoudsarm
  • Geen verontreiniging in de aardebaan
  • Gegarandeerde levensduur van 100 jaar
  • Gebruik van bestaande standaardcomponenten
  • Portalen sluiten naadloos aan op bestaande vlinderblokken
  • Kunststofvezels als wapening
  • Leveringszekerheid
  • Stabieler in prijs dan staal

Door het beton van de oude fundaties, balken en portalen 100% te recyclen en hoogwaardig te hergebruiken zijn we in staat toekomstbestendige draagconstructies terug te plaatsten langs het spoor. Circulair maar ze zijn als nieuw. Dat biedt in tijden van schaarste de perfecte uitkomst. Zo hoeven we immers geen nieuwe grondstoffen aan te boren. Bovendien zijn we de eerste én enige in Nederland die dit product kan realiseren.

De toepassingsmogelijkheden van circulair beton zijn enorm. Stap voor stap werken we toe naar een volledig circulair gebouwde omgeving in Nederland.

Afval is geen afval

Met dit webinar willen we je inspireren over hoe we samen de circulaire cirkel kunnen sluiten, door maximaal gebruik te maken van restproducten. Afval is namelijk geen afval, maar een nieuwe grondstof om hoogwaardige duurzame producten mee te produceren!

De wondere wereld van circulair beton

Experts op dit gebied Ben Kosse – bedrijfsleider Bovenleiding & Draagconstructies bij Strukton Rail Nederland, Jan van Stratum – directeur bij Strukton Prefab Beton en Pieter Jan Kastelein – projectleider bij Strukton Rail Nederland Projecten, nemen je mee in de wondere wereld van circulair beton: dé duurzame oplossing voor de toekomst!

Denk jij mee?

Verduurzamen kunnen we niet alleen. Daarom leggen we tijdens het webinar graag een kwestie aan je voor. Het is voor aannemers als Strukton namelijk niet eenvoudig om de productontwikkeling op dit vlak goedgekeurd te krijgen door opdrachtgevers. Denk jij mee over hoe we dit aan zouden moeten pakken?

Meld je nu aan, laat je inspireren en denk mee over een maatschappelijk vraagstuk!

Met o.a. de volgende sprekers: Ben Kosse (Strukton Rail Nederland), Jan van Stratum (Strukton Prefab Beton) en Pieter Jan Kastelein (Strukton Rail)