CIRCL

De ontmoetingsplek voor de nieuwe economie op de Zuidas

Circl is een circulair platform op de Amsterdamse Zuidas waar de benodigde krachten uit de samenleving, business en finance samen in beweging komen voor een duurzame wereld. De focus ligt op systeemverandering, businessverandering en persoonlijke verandering. Altijd in relatie tot de rol van de bank.

Gedurende vier dagen tijdens de Week van de Circulaire Economie vind je bij deze hub de volgende programmering:

Dinsdag 7 februari > Programmering over systeemverandering waarbij het Circularity Gap report het beginpunt is van het gesprek. Waar staan we nu ten opzichte van waar we moeten zijn als we de doelstellingen voor 2030 en 2050 willen behalen? En welke veranderingen moeten overheid en de financiĆ«le sector doorvoeren om de transitie te versnellen? Met o.a. Martijn Lopez Cardozo (directeur Circle Economy), Peter Gersen (Ex’Tax) en Mark Frederiks (Local2Local).

Woensdag 8 februari > Programmering over businesstransitie. In deze programmeringsstroming kijken we naar de keten. Hoe kunnen we de samenwerking in de keten verbeteren en naar integrale oplossingen kijken zowel binnen een sector als cross sectoraal? Kunnen we ketens verkorten? En welke financieringsmodellen passen bij deze innovaties? Met o.a. Elisa Agterberg (Circular Finance Lab), Zita Pels (wethouder gemeente Amsterdam), Jacqueline Cramer (hoogleraar UU) en Lizzy Stuyfzand (Ahrend).

Donderdag 9 februari > Programmering over de circulaire bouw. Als we het hebben over de gebouwde omgeving kan het gaan over gebouwen maar ook over infrastructuur. Op deze dag focussen we alleen op gebouwen. Daarbij kijken we op verschillende niveaus naar materiaalgebruik in gebouwen. Met o.a. Nico Schouten (Metabolic), Hans Hammink (De Architekten Cie) Cecile van Oppen (Copper8).

Vrijdag 10 februari > Programmering op persoonlijke transitie. Tijdens deze dag zoomen we in hoe je als professional een positieve impact kan maken in de complexiteit van een transitie. Met o.a. Mirjam van Rijn (Social Impact Fonds Rotterdam) & Jeroen van der Heijden (trainer op het gebied van gedragsverandering).