CHEMELOT CIRCULAR HUB

Groeiversneller naar een klimaatneutrale circulaire chemie en samenleving de ambitie koploper in Europa te zijn #leadingcircularity

Chemelot Circular Hub heeft het chemisch innovatie- en industriecluster Chemelot in Geleen als thuisbasis. Tegelijk biedt de Hub een platform voor andere circulaire initiatieven in Limburg, zoals rond textiel en bouwen met Maastricht en Heerlen als hotspots. In het treinstation Weert opent Zuyd Hogeschool een circulair perron en in Roermond reikt LWV de prijs uit voor de meest circulaire ondernemer.

Tijdens de Week van de Circulaire Economie neemt de Chemelot Circular Hub je mee in verschillende aspecten van circulaire transitie:

Dinsdag 7 februari (12.00 – 14.00 uur) > Deloitte x Brightlands Chemelot Campus Deepdive Session

— in English —

Listen to Dieuwertje Ewalts (Deloitte’s Circularity Lead) about the circular economy and its possible implications for the chemical industry, and the trends in the circular economy and the importance of integrating circularity aspects from raw material to end product.

Woensdag 8 februari > Finale Limburgse Circulaire Innovatie Top

Donderdag 9 februari (10.00 – 11.30 uur) > Feestelijke opening Zuyd Perron Circulair Weert

In een lege wachtkamer, letterlijk aan het perron van station Weert, gaat Zuyd Hogeschool, Lectoraat innovatief Ondernemen onder leiding van dr. Danielle Twardy-Duisters een circulaire ruimte inrichten welke voor diverse toepassingen gebruikt gaat worden. Onder het motto Circulaire economie op de rails, kunnen reizigers er kennismaken met circulariteit, wordt er voorlichting gegeven en wordt de ruimte voor educatieve doeleinden gebruikt. Wilt u erbij zijn, stuur dan vóór 20 januari een mailtje naar danielle.twardy@zuyd.nl.

Wil jij meer informatie? Neem dan contact op met:
Björn Koopmans
Programmamanager Chemelot Circular Hub
bjorn.koopmans@chemelot.nl
+32 497 44 32 37