VAN GRAS EN STRO NAAR EEN CIRCULAIR BUREAU

Wekelijks organiseert Open Brains een brainstormsessie om innovaties naar een hoger niveau te tillen. Op 5 februari zal ECOR uw hulp vragen bij de het ontdekken van nieuwe circulaire (eind-)producten.

Open Brains & ECOR | Van gras en stro naar circulair bureau

Open Brains organiseert een wekelijkse, digitale innovatie- en brainstormsessie waar professionals, bedrijven, startups of studenten de kans krijgen hun innovatieve idee te presenteren aan onze community. Een community met professionals op het gebied van onder andere marketing, hightech, agrofood, duurzaamheid, business development en financiële dienstverlening. Tijdens ‘De week van de circulaire economie’ zal ECOR te gast zijn.

De uitdaging

In de zomer van 2020 opent ECOR de eerste Nederlandse fabriek. Na 5 jaar van marktverkenning en materiaalontwikkeling start in Venlo een faciliteit die ruim 5,5 miljoen kilo restvezels per jaar upcyclet tot circa 2,3 miljoen m2 per jaar circulaire (meubel)panelen. Door het openen van de fabriek zet ECOR in één keer een gigantische stap in productiecapaciteit. Een deel hiervan is al verkocht, maar er is ook nog een deel dat zijn weg naar een toepassing of product moet vinden.

ECOR daagt de Open Brains community uit om nieuwe producten te ontwikkelen op basis van de geproduceerde panelen. De producten dienen bij voorkeur:
– Meerjarig relevant zijn in de markt, dus geen eenmalige projecten
– Een substantieel volume aan plaatmateriaal gebruiken, zoals bijvoorbeeld: toepassingen in meubels, (luxe) verpakkingen, winkel displays, signing en merchandise items.

De panelen worden gemaakt van rijststro of gras. Met het gebruiken van ECOR in je product kies je uit twee soorten impact:
– Het rijststro paneel draagt bij aan de smog-vermindering in India, waar dit materiaal nu massaal op de rijstvelden verbrand wordt na de oogst. De resulterende smog is 600x zo hoog als de operatie van een luchthaven zoals Schiphol.
-Je kunt ook kiezen voor een 100% Nederlands panel, op basis van lokaal gemaaid gras, waarmee je de transportafstand van grondstof tot product radicaal vermindert.

Voor welke impact kies jij en welke nieuwe circulaire producten zouden interessant kunnen zijn voor ECOR?

Brainstorm mee over dit creatieve, innovatieve onderwerp.

Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel gewenst.
Log op 5 februari om (iets voor) 8:30 in via deze zoom-link & brainstorm mee! https://zoom.us/j/9211227993

Mocht je op de hoogte willen blijven van Open Brains en de uitnodiging nogmaals willen ontvangen, meld je dan aan voor onze brainwave via: openbrains.nl