BRABANTSE CIRCULAIRE INNOVATIE TOP 20

We zoeken dé Brabantse circulaire innovatie. Dit kan een dienst of product zijn, maar ook een concept of productieproces. Ook bedrijven die al langer circulair ondernemen kunnen meedoen.

We zoeken dé Brabantse circulaire innovatie. Dit kan een dienst of product zijn, maar ook een concept of productieproces. Ook bedrijven die al langer circulair ondernemen kunnen meedoen.

Versnellen begint bij de ideeën en innovaties van ondernemers. Daarom lanceren wij de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20. We zoeken ondernemers met innovatieve projecten en producten, overheden en burgerinitiatieven die tot de verbeelding spreken en we laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Noord-Brabant. Deze top 20 maken we bekend tijdens de Week van de Circulaire Economie, van 1 tot en met 6 februari 2021.

Brabant onderneemt circulair. Bouw mee!

In Brabant werkt VNO-NCW Brabant Zeeland samen met de BOM, de provincie Noord-Brabant en ABN Amro aan een versnellingsprogramma om ondernemers die circulair willen ondernemen, te ondersteunen. Dat doen we niet alleen, maar samen met vele partners.

Nieuwe kansen voor ondernemers

Een Brabantse circulaire economie is een economie die ondernemers nieuwe kansen biedt. Een economie zonder afval, waarin bedrijven grondstoffen en materialen beter en slimmer gebruiken. Waarin ze van gebruikte grondstoffen weer nieuwe producten maken. Een economie waarin bedrijven producten zó ontwerpen dat ze ook weer uit elkaar kunnen. Een economie waarin bedrijven worden belóónd voor producten die lang meegaan.

Dát is de circulaire economie. Dáár willen we naartoe.

Voor de samenstelling van de Brabantse innovatie top 20 kijken we naar de volgende criteria:

– Mate van circulariteit o.b.v. de R-ladder;
– Mate van samenwerking in de keten met andere partijen;
– Mate van schaalbaarheid;
– Vernieuwende karakter.

Jury

De jury van de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20 bestaat uit 5 mensen die vanuit alle hoeken kijken naar circulaire innovatie. De voorzitter van de jury is de zeer ervaren prof. dr. Jacqueline Kramer. Zij is ruim veertig jaar werkzaam op het milieuterrein binnen het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, de politiek en de universiteit.