BOUW & BINNENKANT: VERSLAAFD AAN PLAATMATERIAAL

Jaarlijks zorgt deze verslaving voor 1,5 mln ton afval. 85% hiervan wordt verbrand. Hoe kunnen wij de grootste afvalstroom van onze branche verkleinen? En wat zijn kansrijke duurzame alternatieven?

Binnen interieur en (ver)bouw zijn we verslaafd aan plaatmateriaal. Deze verslaving zorgt jaarlijks in Nederland voor 1,5 miljoen ton afval. Gezien de samenstelling van dit geliefde materiaal is onze relatie hiermee zeker toxisch te noemen.

Duurzame alternatieven zijn er genoeg. Van bio-based tot recycled plaatmateriaal. Ook slimmer ontwerp draagt bij aan het verminderen van de afvalberg. Waarom worden deze dan nog niet op grote schaal toegepast?

Tijdens deze online talkshow gaan we in gesprek met Annemarie Rakhorst (voorzitter Transitieagenda consumptiegoederen en ambassadeur van de Week van de Circulaire Economie), Dirk van Deursen (CBM & aanjager transitieagenda duurzaam plaatmateriaal), Els Zijlstra (MaterialMatchMaker) en Pim Dekkers (Occony) over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van bio-based alternatieven, recyclen en hoogwaardig hergebruiken van al het slechte materiaal wat nu nog in de keten zit.

Welke obstakels moeten er overwonnen om de grootste afvalstroom van onze branche te drastisch te verkleinen en hoe kun jij hier een positieve bijdrage aan leveren?

Actieplan voor de toekomst
Na elke sessie ga jij naar huis met een actieplan voor de toekomst! Je krijgt concrete handvaten en tools om duurzame(re) keuzes te kunnen maken.

Voor wie?
Deze serie is gemaakt voor: (interieur)architecten, interieurprofessionals, woningbouwcoöperaties, projectontwikkelaars en woonretail.

De Portiersloge: De 1e circulaire studio van Nederland

The Substitute verzorgt deze week samen met The New Block een serie interessante talkshows: Bouw & Binnenkant, Doe het duurzaam! Live vanuit de Portiersloge op Strijp S in Eindhoven.

The New Block is een community & living lab op het gebied van duurzaam bouwen.

The Substitute is een community & kennisinstituut op het gebied van duurzaam interieur en verbouw.

Met o.a. de volgende sprekers: Annemarie Rakhorst, Els Zijlstra, Dirk van Deursen & Pim Dekkers