BOUW & BINNENKANT: VAN EGO NAAR ECO

De uitdagingen van deze tijd vragen om een transitie van ego naar eco. Samenwerken en kennisdelen zijn hierbij key. Onze gasten uit de woningbouw & interieurwereld delen hoe zij dit aanpakken.

Corona, klimaatverandering, woningtekort. De uitdagingen van deze tijd vragen ons om anders te kijken naar wonen. We beseffen ons steeds meer dat we onderdeel zijn van een groter geheel en afhankelijk zijn van elkaar en de wereld waarin we leven.

In de nieuwe samenleving komt welzijn voor welvaart en is duurzaamheid leidend. Dit vraagt om een transitie van ego- naar eco. In bewustzijn, materiaalkeuze en het denken in eco-systemen. Dat geldt ook voor woningen bouwen!

Hoe je dit aanpakt kunnen we leren van  Joost Hoffman (in the Middle Of Our Street), Jordy van Osch (Chainable), Jetske Thielen (Duurzaam Vlechtwerk & Netwerkorganisatie Lente) en Marieke Kamphuis (The Substitute). Zij vertellen over duurzame samenwerkingen en nieuwe materialen, van restromen tot bio-based  en van circulair ontwerp tot product-as-a-service concepten.

Actieplan voor de toekomst

Na elke sessie ga jij naar huis met een actieplan voor de toekomst! Je krijgt concrete handvaten en tools om duurzame(re) keuzes te kunnen maken.

Voor wie?

Deze serie is gemaakt voor: (interieur)architecten, interieurprofessionals, woningbouwco√∂peraties, projectontwikkelaars en woonretail.

De Portiersloge: De 1e circulaire studio van Nederland

The Substitute verzorgt deze week samen met The New Block een serie interessante talkshows: Bouw & Binnenkant, Doe het duurzaam! Live vanuit de Portiersloge op Strijp S in Eindhoven.

The New Block is een community & living lab op het gebied van duurzaam bouwen.

The Substitute is een community & kennisinstituut op het gebied van duurzaam interieur en verbouw.

Met o.a. de volgende sprekers: Jetske Thielen, Joost Hoffman & Jordy van Osch