BOUW & BINNENKANT: DUURZAME MISSERS

Is die eco-verf duurzaam of niet? En hoe zit het met isolatie van schapenwol? 3 experts maken je wegwijs in de wondere wereld van duurzame materialen en delen tips hoe je greenwashing kunt herkennen.

Bamboe, bio-composiet, schapenwol, het klinkt als natuurlijk en duurzaam materiaal maar is dat wel zo? Vaak blijken er nog veel ongezonde chemische toevoegingen in te zitten. En wat als de bron van het materiaal wel heel natuurlijk is maar veel CO2 uitstoot?

In de wirwar aan ingrediĆ«nten en klinkende marketingtermen is het vaak moeilijk om de juiste duurzame keuzes te maken.  Tijdens deze online talkshow gaan we in gesprek met Els Zijlstra (MaterialMatchmaker), Patrick Schreven (Eco+Bouw) en Ernst de Nobel (EcoCoatings). Experts op het gebied van bio-based en duurzame materialen.

Actieplan voor de toekomst
Na elke sessie ga jij naar huis met een actieplan voor de toekomst! Je krijgt concrete handvaten en tools om duurzame(re) keuzes te kunnen maken.

Voor wie?
Deze serie is gemaakt voor: (interieur)architecten, interieurprofessionals, woningbouwcoƶperaties, projectontwikkelaars en woonretail.

De Portiersloge: De 1e circulaire studio van Nederland
The Substitute verzorgt deze week samen met The New Block een serie interessante talkshows: Bouw & Binnenkant, Doe het duurzaam! Live vanuit de Portiersloge op Strijp S in Eindhoven.

The New Block is een community & living lab op het gebied van duurzaam bouwen.

The Substitute is een community & kennisinstituut op het gebied van duurzaam interieur en verbouw.

Met o.a. de volgende sprekers: Els Zijlstra , Patrick Schreven & Ernst de Nobel