BLUECITY

De circulaire voorbeeldstad en hub voor circulair ondernemerschap en experiment.

BlueCity versnelt circulaire economie door ondernemerschap. Ze zetten circulaire bedrijven op en helpen ondernemers met een circulair verdienmodellen en producten. Bij BlueCity kan je de circulaire economie tastbaar en concreet zien en ervaren. Er zitten ruim 50 circulaire bedrijven in het pand. Daarnaast ontwikkelt en begeleidt BlueCity circulaire ondernemingen, met programma’s als de Circular Challenge (ontwikkelingen van protoypes en startups), Circular Factory (opschalen van startup naar demo fabrieken) en organiseren ze systeemhacks met ondernemers tijdens verschillende hackathos.

Ook gaat BlueCity aan de slag met circulair MKB en startups met CIRCO, ketenprojecten en branchegerichte campagnes zoals Het Nieuwe Nassen (horeca en foodretail) of Hotel Neutral (hotel branche).

BlueCity opent haar deuren tijdens de Week van de Circulaire Economie, met o.a.:

  • Expeditie BlueCity: je kan BlueCity en ondernemers in het pand bezoeken met een rondleiding.
  • Circulair Loket: hét startpunt voor al je vragen over ondernemen met afval. Wanneer mag je reststromen wel of niet gebruiken en waar moet je zijn om dat geregeld te krijgen? Dien je vraag in en krijg gratis en vrijblijvend advies op maat van de DCMR (Omgevingsdienst Rotterdam Rijnmond) over het omgaan met de soms ingewikkelde wet- en regelgeving die gepaard kan gaan met circulair ondernemen. Zo voorkom je een langdurige en kostbare zoektocht naar de juiste procedures en vergunningen, en hou je tijd over voordat waar je goed in bent: ondernemen en een positieve bijdrage leveren.
  • Hackathons: twee hackathons m.b.t. biobased materialen lanceren hun resultaten: Circulair CLT en de hack over de Wilgen.
  • Future Business event: Samen met de Hogeschool Rotterdam, Erasmus Universiteit en Erasmus Enterprise, YES Delft en Venture Cafe organiseert Blue City een groot event voor jong talent over circulair ondernemerschap (zelf een bedrijf starten of werken voor circulaire ondernemers).

Wil je een event organiseren bij BlueCity? Neem dan contact op met:
Lisa van Huygevoort
hoofd events
events@bluecity.nl
(cc.: Guus Voorham, Projectcoordinator g.voorham@bluecity.nl)