BIOSINTRUM

Het kloppend hart van de biobased economy in Ooststellingwerf

Het Biosintrum is het kloppend hart van de biobased economy, gelegen op het inspirerende ecologische werklandschap centraal in het noorden van het land. Deze Friese Hub verbindt bedrijven, scholen en overheden die samen willen werken aan een duurzame toekomst.

Het Biosintrum is een kennis-, en congrescentrum dat voor meer dan 80% uit biobased materialen bestaat. Daarmee is het één van de meest duurzame en innovatieve gebouwen van Europa. Het Ecomunitypark waar deze Hub onderdeel van is, is ook nog eens genomineerd voor de titel “meest klimaatadaptieve en natuurinclusieve bedrijventerrein van Nederland”. Dit maakt het dé ontmoetingsplek voor iedereen die wilt bijdragen aan een duurzame toekomst. 

De volgende events staan o.a. op het programma:

Woensdag 8 februari > Lezing: Lisdodde, wat nu? Om te zorgen dat er genoeg lisdodde beschikbaar is, doet Biosintrum praktijkonderzoek met Nederlandse en Duitse partners. In het project zijn 3 Friese bedrijven betrokken. Met hen en onze andere partners onderzoeken we hoe we de teelt, oogst en verwerking kunnen optimaliseren.

Donderdag 9 februari > Lezing: Bodemgoud Wat is er allemaal mogelijk met natuurlijke grondstoffen uit de regio? Van gordijnen en bouwmateriaal tot koffiecups die als ze in zee vallen, geen onderdeel worden van de plastic soep maar er in oplossen als voeding voor de vissen en bodem.

Bovendien vind je er ook de Veenmobiel van het Wetterskip en een pop-up store (shirts en tassen van gerecyclede Japanse Kimono’s).
 

Wil jij meer informatie? Neem dan contact op met:

Petra Boorsma
Directeur
info@biosintrum.nl
0516-211050